Începuturi

Totul a început să prindă contur în 2011, după ce am încheiat cursurile de grafică publicitară. La vremea respectivă, aveam nevoie de fotografii pentru a experimenta editarea și manipularea imaginilor, dupa ce am primit cadou primul meu aparat foto, o “sapuniera” cum ii spun fotografii, un aparat foarte mic , a fost momentul în care am scos “untul” din el, descoperind pasiunea mea pentru fotografie.

Astfel, am realizat că fotografia nu este doar o simplă apăsare a unui buton, ci o artă prin care pot captura emoții și povești într-un mod unic și personal. Fiecare imagine devine o fereastră către amintiri și experiențe trăite, pur si simplu am fost atras de puterea pe care o deține fiecare fotografie de a provoca emoții și de a aduce bucurie celor care o privesc.

Fotograf cu aparat compact

Primele cadre

Un an mai târziu, acea mică scânteie de pasiune s-a transformat într-un adevărat “microb” al fotografiei, astfel am înțeles că vreau ca această pasiune să devină o carieră. Așa că mi-am achiziționat primul aparat DSLR, care mi-a permis să fotografiez fără limitele impuse inițial. A fost un moment de început în care am simțit că pot explora și captura lumea într-un mod complet nou.

În același an, am avut ocazia să realizez prima mea ședință foto într-un studio profesional in Bucuresti al MRA Agency. A fost o experiență captivantă, în care am început să descopăr magia și potențialul pe care îl oferă acest mediu controlat. În același timp, am început să colaborez cu modele și creatori vestimentari, descoperind astfel latura artistică a fotografiei.

Malta

Viața mi-a pregătit o provocare palpitantă și m-am aventurat într-o schimbare totală de peisaj. Am luat o decizie curajoasă și am hotărât să mă mut în Malta. Înainte de aceasta, am alocat timp pentru a studia și a afla mai multe despre această insulă fermecătoare. Cu toate acestea, am descoperit că ceea ce citisem pe internet nu reprezenta cu adevărat esența și farmecul autentic al locului.

Cu bagajele pline de entuziasm și curiozitate, am pășit pe meleagurile malteze, pregătit să mă dedic pasiunii mele pentru fotografie. Înainte chiar de a mă stabili, am avut norocul să primesc primul meu job în Malta, nu în domeniul fotografiei. Aceasta mi-a oferit o oportunitate unică de a explora și a mă implica în proiecte diverse și interesante atunci cand timpul imi permitea acest lucru.

Fiind o insulă de dimensiuni relativ mici, Malta a facilitat întâlnirea cu oameni din industria nunților și evenimentelor. Această conexiune rapidă cu furnizorii de servicii de nuntă m-a propulsat într-o lume vibrantă și plină de creativitate. Am avut privilegiul să lucrez alături de profesioniști, capturând momentele unice și emoțiile autentice ale nunților și evenimentelor speciale.

Prima aparitie pe print

Atunci când am primit vestea că una dintre fotografiile mele urma să fie inclusă într-o revistă de prestigiu din Malta, am simțit un mix de emoții: mândrie, entuziasm și o mică doză de nerăbdare. Era momentul în care munca mea și pasiunea mea pentru fotografie erau recunoscute și apreciate.

Revista de nunti

Mercedes Benz Malta Fashion Week

Participarea mea la Mercedes Benz Malta Fashion Week a reprezentat un moment deosebit în cariera mea ca fotograf. Acest eveniment prestigios m-a adus în contact cu lumea fascinantă a modei și m-a expus la o varietate de talente și creații remarcabile.

Mercedes Benz Malta Fashion Week mi-a oferit o platformă de expunere și un mediu în care am avut posibilitatea să mă conectez cu artiști și profesioniști din industrie. Am avut ocazia să învăț și să mă inspir, descoperind noi perspective și tehnici în fotografia fashion.

Visele prind contur

Nu a trecut mult timp până când am avut ocazia să fotografiez prima nuntă în Malta, iar această experiență a fost cu adevărat memorabilă și emoționantă. A fost o mare onoare să fiu ales să imortalizez unul dintre cele mai importante momente din viața unui cuplu.

De la începutul pregătirilor până la momentul solemn al ceremoniei și bucuria care a învăluit petrecerea, am fost martorul unei povești de dragoste care prindea viață sub ochii mei. Fiecare moment și fiecare emoție au fost capturate în imagini, transformându-le în amintiri ce vor dăinui pentru totdeauna.

Această primă experiență în fotografia de nuntă mi-a întărit pasiunea pentru acest domeniu. Am realizat că pot aduce o contribuție semnificativă la felul în care cuplurile își păstrează amintirile și le revăd de-a lungul vieții. De atunci, am avut oportunitatea de a fotografia multe alte nunți și evenimente speciale. Fiecare experiență a fost unică și mi-a adus noi provocări și satisfacții in același timp.

Cuplu de miri in ziua nuntii

Un mare pas inainte

În scurt timp, am fost abordat de cea mai mare agenție foto din Malta, ceea ce a însemnat pentru mine o recunoaștere a pasiunii mele în domeniul fotografiei de nuntă. A devenit o oportunitate de a mă implica în proiecte diverse, de a lucra cu cupluri îndrăgostite și de a contribui la crearea amintirilor de neuitat.

Această experiență mi-a deschis cu adevărat ușile către lumea fascinantă a fotografiei de nuntă. Am avut șansa colabora cu profesioniști din industrie, de a dezvolta stilul meu distinctiv și de a aduce o notă personală în fiecare fotografie pe care o realizam. Această etapă a carierei mele a reprezentat o confirmare a pasiunii și dedicării mele pentru arta fotografică și mi-a oferit oportunitatea de a crea amintiri de preț pentru cuplurile pe care le-am fotografiat.

Întoarcere la rădăcini

După 5 ani petrecuți în Malta, în care am avut ocazia să fotografiez aproximativ 200 de nunți și alte numeroase evenimente, am luat decizia de a reveni în România. Întoarcerea în țara natală este pentru mine un pas important care mă motivează să aduc cu mine “pachetul” de experiențe acumulate în Malta și să transpun în imagini momentele frumoase din locurile dragi mie.

Revenirea în România reprezintă pentru mine o nouă etapă în cariera mea ca fotograf de evenimente. Experiența acumulată în Malta m-a învățat importanța atenției la detalii, a capturării momentelor autentice și a creării unei atmosfere relaxate și pline de bucurie.

Da, am petrecut ceva timp în Malta, unde am adunat experiențe prețioase și am fotografiat o mulțime de nunți și evenimente importante. Dar nicăieri nu-i ca acasă, nu-i așa?

Așa că am hotărât să-mi aduc “bagajul” de experiențe înapoi în România și să transform momentele frumoase în imagini care să facă oamenii să râdă, să plângă sau să strige “wow!”.

Așadar, gata cu descrierile plictisitoare și hai să creăm împreună imagini memorabile.